Bihar Kincse

Gyógytea keverékek - Biharkincse.hu

Pajzsmirigy és a közönséges galaj

Nagyon hasznos gyógynövényünk a Közönséges galaj (Galium mollugo), mely az egész mirigyrendszerünket védiPajzsmirigyproblémákra, alul- és túlműködésére is eredményesen használható. Hogyan érdemes használni ezt a gyógynövényt?

Pajzsmirigy működési rendellenességre a közönséges galajból kell készíteni napi egy csésze gyógyteát, gargarizálni napközben többször, majd a teát le kell nyelni. A leforrázott teafüvet éjszakára dunsztkötésben helyezzék a pajzsmirigyen lévő göbre, csökkenti a duzzanatot. Ezt akár két héten keresztül is végezhetik így.

Külsőleg gargarizálva a szájban lévő daganatok keletkezésének megakadályozására alkalmas. Bőrbetegségek kezelésére is használatos. Minden embernek hetente legalább egy csésze közönséges galaj teát kellene fogyasztania.

A népi gyógyászatban a közönséges galajt daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is használták a növény frissen préselt levének naponta háromszori, étkezések előtt egy-egy kiskanállal való elfogyasztásával.

Megelőzésre elég egy héten egyszer, esetleg kétszer alkalmazni, kezelésre folyamatos használata szükséges, amíg a probléma nem szűnik.

Legújabb, Ausztráliában és Amerikában végzett kutatások bizonyítják, hogy a közönséges galaj külsőleg is kedvezően hat a bőrdaganatokra. Nyers levét zabliszttel összekeverve borogatni kell a kérdéses bőrfelületet. Más jellegű kísérletek egyéb rákellenes hatásának bizonyítására folynak.

Forrás: Lopes-Szabó Zsuzsa: A bükki füvesember nyomában című könyve

pajzsmirigyMelyik Bihar Kincse termékben található meg a Közönséges galaj?

A Pajzsmirigy támogatása nevű gyógytea keverékünkben, melyet kifejezetten a pajzsmirigy problémákkal küszködőknek javaslunk fogyasztásra. Két féle galaj is található ebben a teában, Közönséges galaj és Tejoltó galaj. Mindkettő gyógynövény a pajzsmirigy működést támogatja.