Bihar Kincse

Gyógytea keverékek - Biharkincse.hu

Mi a titka a fenyőrügy szirup jótékony hatásának?

A fenyőféléket évezredek óta hasznosítják a gyógyászatban, hisz a fenyőfáknak szinte minden része alkalmas gyógyhatású készítmények előállítására. A tűlevél például vitaminokat és ásványi anyagokat, és illóolajat tartalmaz. A friss fenyőhajtásokat főleg a bőrbetegségekre természetes kezelésére használják a népi gyógyászatban. De gyógyítható velük a rüh és a köszvény is. A fenyőgyantatej jó orvosság az asztmára, és megszünteti a köhögési ingert is. 

A fenyőrügyből pedig szirupot készítenek, mely remekül segíthet a légúti fertőzések kikezelésében, a hurut oldásában, a köhögés csillapításában. A tavaszi, zsenge hajtásokból és rügyekből készített szirup vitamintartalma is magas, ezáltal hozzájárul az immunrendszerünk normális működéséhez.

Mi a titka a fenyőrügy szirup jótékony hatásának?

Valóban nagyon eredményesen használható megfázások esetén, mivel a benne lévő anyagok nyákoldó hatásúak, így természetes köptető. Emellett  csillapítja a torokfájást, a köhögést, és még a légutakat is nyugtatja.

Ha ez még nem elég, nagyon magas a C-vitamin tartalma, de találhatunk benne még különböző ásványi anyagokat, B2-, K-vitamint, karotinoidokat, tűlevélgyantát, cserzőanyagokat, és még illóolajokat is. 

Hogyan fogyasszuk a fenyőrügy szirupot?

Megfázás, köhögés esetén együnk belőle egy teáskanálnyit étkezéseink előtt. A szirupot beletehetjük teába is, ilyenkor azonban mindenképp ügyeljünk arra, hogy a tea ne legyen túl forró, mert akkor a szirup vitamintartalma károsodni fog. Aki szereti a fenyőrügy szirup ízét, akár szörpként is megihatja hígítva. Gyermekek is fogyaszthatják, nekik egy teáskanálnyi is elégséges étkezések előtt. Mivel finom, édes a szirup, szinte mindenki örömmel fogyasztja.

Aki vállalkozó szellemű, saját maga is elkészítheti, persze ehhez megfelelő fenyőnek is lenni kell a környékben. Aki inkább készen vásárolná meg, érdemes megfelelő minőségű készítményt választania. A Bihar hegység tele van fenyőfákkal (Pinus sylvestris), az ott készült Bihar Kincse Fenyőrügy szirup gondos kezekkel összeválogatott rügyekből készül Bontesdben, az Aroma Plant üzemében, a Bihari füvesember pontos receptúrája alapján. A bihari aranyat érő varázsital az egyik leghatásosabb népi gyógyír a vírusok okozta téli légúti problémákra. Nagyon gazdaságos, szinte családi kiszerelésben (500ml-es, azaz fél literes), kedvező áron megvásárolható a Vitaldepo Webáruházban:

https://vitaldepowebaruhaz.hu/bolt/egeszsegugyi-problema-szerint/leguti-problemak/fenyorugy-szirup-500-ml/