Bihar Kincse

Gyógytea keverékek - Biharkincse.hu

Bihar Kincse – Külső segély aranyérre- Farkasalma

Bihar Kincse – Külső segély aranyérre gyógyteában  a Bihar-hegységben kézzel szedett  gyógynövény, a Farkasalma található. Ez az egyetlen gyógynövény, mely  a füvesemberek szerint ebben az esetben, kizárólag külsőleg használva jótékony hatású.

Népi gyógyászatban a Farkasalmát sebösszehúzó, sebgyógyító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása miatt használják már régóta.

A Farkasalma (Aristolochia clematitis) kizárólag külsőleg használatos a népi gyógyítók szerint. Farkasfülnek, farkasgégevirágnak is nevezik különleges megjelenésű virága miatt. Rendhagyó virágszerkezete a rovarok megfogása miatt alakult ki, de a megfogott rovarokat csak a porzásához használja. Érdekessége még a növénynek, hogy megdörzsölve igen kellemetlen szagot áraszt.

Elkészítési módja és használati javaslata:

  • 2 evőkanál gyógynövényből és 3 liter vízből forrázatot készítünk, majd elviselhető hőmérsékletig hűlni hagyjuk.
  • Kizárólag külső használatra! A forrázatból esténként 15 perces ülőfürdőt veszünk.

A kúra időtartama: általában 15-20 nap ülőfürdő formájában.

Figyelem! Kizárólag külső használatra javasoljuk! Májkárosító, sőt rákkeltő hatása miatt belsőlegesen fogyasztani szigorúan TILOS! Ez a gyógynövény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, maximum kiegészítheti azt! Több féle egészségi probléma esetén érdemes fitoterápiás szakember segítségét kérni alkalmazása esetén.

Tovább a webáruházba