Bihar Kincse

Gyógytea keverékek - Biharkincse.hu

Kövess minket a Facebookon!

AKCIÓS AJÁNLATUNK!

Bihar Kincse + AJÁNDÉK vitaminnal!

Keresse kedvezményes csomagajánlatainkat a Vitaldepo Webáruházban!

Bihar Kincse – Közönséges medvetalp

Bihar Kincse – Közönséges medvetalp a Bihar-hegységben kézzel szedett gyógynövény, mely a népi tapasztalatok alapján női és férfi problémáknál is kitűnően használható.

Népi gyógyászatban a Közönséges medvetalp nevű gyógynövényből készült gyógyteát a nőknél a hüvely és a méh izmainak lazítására használják. Férfiaknál a népi tapasztalat szerint a Közönséges medvetalpból készült gyógytea fogyasztása növeli a nemi szervek vérellátását, serkenti az ivarmirigyek működését, valamint növeli a spermák mobilitását.

A Közönséges medvetalp (Heracleum sphondylium), melyet Fehérvirágú medvetalpnak, illetve röviden Medvetalpnak is neveznek, a zellerfélék családjába tartozó lágy szárú növényfaj. Európában őshonos, Magyarországon viszonylag ritka. A kifejlett növény friss nedvei némely alfaj leveleinek furokumarin-tartalma miatt bőrgyulladást okozhatnak. 

A gyógytea elkészítési módja és használata:

  • 1 teáskanál gyógynövényt 250 ml forrásban levő vízzel leforrázunk, lefedve 15-20 percig állni hagyjuk.
  • Naponta 3 csészével javasolt fogyasztani, főétkezések előtt fél órával.
  • A kúra időtartama alatt vegetáriánus étrend javasolt, kerülni kell az alkohol és a kávé fogyasztását, valamit a dohányzást.

A kúra tartama: 3-6 hónap lehet javasolt.

Figyelem!  Ez a gyógynövény nem gyógyszer, használata nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, maximum kiegészítheti azt! Érdemes fitoterápiás szakember segítségét kérni alkalmazása esetén. Különösen érdemes tudni, hogy a 

  • furokumarinra érzékeny személyek részére a tea fogyasztása nem ajánlott!
  • gyermekeknek a tea fogyasztása szintén nem ajánlott!
Tovább a webáruházba