Bihar Kincse

Gyógytea keverékek - Biharkincse.hu

Bihar Kincse – Enyves aszat, a mozgásszervek őre

Bihar Kincse – Enyves aszat a mozgásszervek működésének őre, húgysavszintünk csökkentője.

A népi gyógyászok szerint az Enyves aszat (Cirsium erisithales) csökkenti a mozgásszervi betegségek, ízületi bántalmak okozta fájdalmakat, és a húgysav szintjét.

Enyves aszat (Cirsium erisithales): a fészkesek közé tartozó aszatok hazánkban sokfelé előfordulnak. Virágaik általában nagy méretűek, így kitűnnek környezetükből. Többnyire rózsaszínben vagy lilában pompáznak, de előfordul köztük kivétel is, például az enyves aszat. Az enyves aszat egy méternél is magasabbra nőhet.

  • Levelei keskenyek, lándzsa alakúak. A levéllemez erősen tagolt: majdnem a levélgerincig, mélyen szeldeltek a levelek. A levélszél öblösen fogas.
  • Virágai szokatlan módon bókolóak, mintha túl nehezek lennének s a szár nem bírná el súlyukat. A halovány sárga csöves virágokból álló virágzat bozontosnak tűnik. Nevét a ragdós fészekpikkelyek miatt kapta.
  • Termése kaszat, július és augusztus hónapban díszítik virágai az árnyékos erdők szélét, árnyas szikla-és szurdokerdőket.
  • Hazánkban védett gyógynövény.

Enyves aszat tea elkészítési módja és használati javaslata:

  • 1 teáskanál teát 250 ml forrásban levő vízzel leforrázunk, 15 percig hűlni hagyjuk. Majd leszűrjük és fogyaszthatjuk.
  • Napi 3 csésze (egy csésze = 200 ml) fogyasztása főétkezések előtt. Különleges esetekben napi 5 csésze tea is fogyasztható.

A kúra javasolt időtartama: 2-6 hónap

Figyelem! Ez a gyógynövényes tea  nem gyógyszer, használata nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést, maximum kiegészítheti azt! Érdemes fitoterápiás szakember segítségét kérni alkalmazása esetén.

Tovább a webáruházba